Obuka osoblja i noviteti su ključ u vašoj prodaji vina.

Vino je savršena pratnja vašem jelu. Ali ako vaši gosti nisu ovisnici trebat će malo edukacije kako bi ih potaknuli da naruče čašu  ili bocu vina. U ovom članku ćemo vas podučiti kako povećati prodaju vina educirajući vaše osoblje i goste.

 

Informirano Osoblje Prodaje Više –Vina

Omogućite osoblju da proba svako vino iz vaše vinske karte. To im omogućava da povećaju svoje znanje o vinima koja prodaju, što znači da će oni tako prodati više vina. Čak i ako ne vole vina oni mogu preporučiti pravu etiketu gostima koji su neodlučni ili nisu upoznati s pojedinom sortom.

Upotrebljavajte Prave Riječi u Vašoj Vinskoj Karti

Vinske selekcije u jelovniku moraju uključiti više informacija a ne samo zemlju podrijetla, regiju, tip vina i godinu proizvodnje. Upotrebljavajte riječi kao zaokruženo, voćno, zemljano, lagano, slatko, suho, desertno… kako bi opisali okus vina. To će pomoći vašim gostima pri odabiru vina. Pružite gostima mogućnost s ovim jednostavnim strategijama:

  1. Otvorite dodatni bar za testing evente. Ne morate nuditi baš svako vino s vinske karte. Ali povremeno otvaranje testing bara može privući goste u lijenim večerima.
  2. Osvježite vinsku listu svakih nekoliko mjeseci. A svaki mjesec promovirajte novo vino. Najbolje putem društvenih mreža. Pozovite goste na specijalnu čašicu vašeg novog vina.
  3. Uvjek imajte neko zanimljivo vino i uparite ga sa nekim specijalnim jelom ili jelom tjedna ili pak jelom mjeseca.

 

Naslovna fotografija je preuzeta s www. jatrgovac.com