Ovu zimu nazvala me je Nela Jurin  upitala ako bi mogao pronaći chefa za njihov restoran Kamenar u Primoštenu. I eto sutradan sam već bio tamo i upoznao njezina supruga Tomislava. Malo smo popričali o tomu kakav im je plan za ovu godinu, kakvog kuhara traže, pogledao sam njihov jelovnik i tako to. I ljudi su me angažirali za  konzalting. Nazvao sam dragog Hrvoja Roška, inače odličnog mladog splitskog chefa,  koji je već sutradan potvrdio dolazak u Primošten gdje se s vlasnicima objekta dogovorio za posao.

Volim pomagati mladim chefovima da se osamostale.  Nisam kao neki stariji kolege koji su ljubomorni što mlađi kuhari imaju dobre pozicije i što su dobro, čak bolje od njih plaćeni za svoj posao. Pa pobogu, ako momci i cure odrade pošteno zašto ne bi imali dobre uvjete.

Sredinom ožujka sam odradio stuff training  u Kamenaru i jako sam zadovoljan. Moram pohvaliti ne samo Hrvoja i kolegicu Paulu  već  Nelu i Tomislava, vlasnike restorana, koji su odlično prihvatili promjene. Oni su se  istinski potrudili da se napravi sve najbolje moguće u ovoj prvoj fazi transformacije  poslovanja u kojoj se, naravno, nismo odmakli od teme Mediterana. 20160314_165146

No, ako je suditi po prvim reakcijama gostiju ova će sezona biti pravi hit za ovaj predivni restoran.

U njihovom  nimalo pretencioznom jelovniku svakako valja izdvojiti nekoliko aduta kao što su: primoštenski njoki s rezancima bifteka i bosiljkom, svježe tjestenine s morskim plodovima, hobotnicu s pršutom, zatim tunu steak s pulentom i umakom od  kapule, pa klasike kao što su najbolji tiramisu na svitu  i  affogato amaretto disaronno.

Namjerno nisam nabrojao sve divote koje ovdje možete kušati. Zato rezervirajte stol i opustite se uz delicije restorana Kamenar.