blog-trend

Restoranska se industrija konstantno mijenja. U velikoj konkurenciji jako je važno ostati u trendu. Dizajn jelovnika, interesantni okusi  i moć uvjeravanja gostiju postaju najvažniji faktori. U nadi da vam pomognemo donosimo vam 7 restorantskih trendova za 2017.

Lokalno meso i riba

Vaši gosti postaju sve zabrinutiji odakle im  hrana dolazi. Oni ne  žele samo najsvježije namirnice oni također žele manji napad na njihovo okruženje i navike čineći tako najbolji izbor kad je njihova hrana u pitanju.

Hiper-Localna  Hrana

Osim lokalnog mesa, gosti žele  više lokalnih proizvoda na jelovniku, posebno ribe, voća i povrća.

Fast & Casual

Restorani koji rade punom parom su se pretvorili u brze i  casual restorane, ali brzina  nije njihova najveća briga.  Njihovi gosti ne žele samo brzinu nego i kvalitetu što  tjera osoblje  da radi još brže i jednostavnije što dovodi  fast casual restorane u glavne konkurente  u restoranskoj industriji za 2017. godinu.

Uvjerljivost Usluge

Usluge kao što su dostava hrane, Amazon , Uber ili UberEats kojeg još nema na našem tržištu pronalaze svoj put do današnjeg potrošača.  Restorani trebaju polako pratiti ovaj trend  tako da prilagode hranu potrošaču koji iz udobnosti svog naslonjača preko interneta može naručiti hranu  kao i knjigu iz web shopa ili vožnju taksijem direktno na svoju adresu.

Zdravi jelovnici

Zdravstveni problemi mogu prisiliti potrošače da jedu kući radije nego u restoranu, ali ako vaš restoran nudi dovoljno zdravih te vegeterijenskih  opcija  možete privući i tu skupinu gostiju.

Zdraviji jelovnici za djecu

Na tipičnom  dječijem jelovniku najčešće se nalaze jela kao što je  pohana piletina, tjestenina i hamburgeri,  ali roditelji počinju očekivati kreativnije i zdravije jelovnike za njihovu djecu.

Spice It Up

Gosti ne traže samo kvalitetu nego i veći izbor okusa i začina u  jelima i pićima.  Fusion restorani su  dobar način  da osvježite okuse vašem postojećem jelovniku ostajući dosljedni vašoj restoranskoj viziji.

 

Ostati u trendu od esencijalne je važnosti u restoranskoj industriji.  Ako ste spremni za skok prema jednom od ovih trendova  ili zaokrenuti  novi pravac  u vašem restoranskom poslovanju slobodno nam se obratite.  Pomoći ćemo vam dizajnirati  najbolji jelovnik da se vaši gosti vraćaju po još.