Gotovo godinu dana prije negoli je posjetio Hrvatsku, a bilo je to 2012., Antony Baurdain, snimao je u Portugalu svoju emisiju No Reservations  i na tom  putu posjetio je Cantiho do Avillez.

Ovaj restoran otvorio je Jose Avillez, bivši apostol Ferrana Adrie, portugalski gastro guru, TV zvijezda, vlasnik lanca restorana, kavana i pizzerija te voditelj vjerojatno najboljeg restorana u Portugalu po imenu Belcanto (1* Michelin).  http://belcanto.pt/PT/

No, ako vas zanima kako je ovaj 36-godišnjak tako uspješan, najbolje je posjetiti odličan comfort food restoran Cantinho do Avillez na Lisabonskom Chiadu.

Ovaj restoran oličenje je jednostavnosti. Poslovno je dobro koncipiran. Hrana nije turistička prevara i nije pretjerano skupa. A u svojoj bogatoj ponudi Avillez ima raspon jela od suhe svinjske vratine, pite od biserke, bakalara s poširanim jejem, jakobovih kapica, bifteka s pršutom ili najobičnijeg hamburgera, pa sve do golemih atlantskih kozica u curry umaku i marokanskog tajina od janjetine sa suhim šljivama i kus-kusom.

Od vina se nude fantastična portugalska vina i porto. Naročito crno vino s potpisom Jose Avillleza koje je pravi hit u restoranu, a nudi se po pristupačnoj cijeni.

Osobno sam uživao u domaćoj poširanoj tuni u maslinovu ulju s majonezom od limete i đumbira,  i crnoj lokalnoj svinji s crnim grahom i hrskavim krumpirom.

Usluga je brza i jednostavna. A budući da niste Antony Bourdain, potrebna je rezervacija. Pa navalite!!!