1) Ne preporučujte gostu vodu odmah čim sjedne. Zvuči jednostavno ali voda ne povećava vaš profit.

Radije nudite alkoholna pića, sokove,  kavu ili čaj. Bilo što osim kao u barovima besplatnu vodu uz kavu.

2) Gostima preporučujte najprofitabilnija jela, deserte i kave kad nije velika gužva u restoranu. Potaknite osoblje da se potrudi oko prodaje jer ona čini veliku razliku u konačnom profitu.

3) Koncentrirajte se na poboljšanje kvalitete hrane tako da eliminirate otpad. Recimo ako na piceriji radite prevelike rubove tijesta na pizzi koji gosti nerjetko ostavljaju na tanjuru, a vi ih potom bacate u smeće, tada je najbolje smanjiti normativ za tijesto i izraditi tanje rubove pizze. Nećete vjerovati kolika je to ušteda.

4) Računajte na to da gosti obrokuju u zadanom budžetu. Ne treba podizati visoke cijene jela ili pića i očekivati da će vam se gosti sljedećeg dana vratiti. Dakle budite razumni s cijenama i zaraditi ćete više.

5) Nudite gostima kompletnu uslugu. To znači da im nudite sve od aperitiva, predjela, glavnog jela, priloga, salata,  deserta, kave i dižestiva. I nikako ne zaboravite vina. Obavezno uvedite vina na čaše.

6) Angažirajte Restoranskog savjetnika. On će vam pomoći da smanjite food cost, ubrzate proces proizvodnje, poboljšati uslugu, povećati prihode. I ne mislite da znate sve jer se restoranska industija svakodnevno mijenja i razvija. Drugim riječima vaš restoran mora biti tvornica novca. Ako mislite da vaša tvornica ne radi dobro, onda morate servisirati mašine.

7) I ne zaboravite dječji jelovnik. Dobro promislite kao ćete ga osmisliti jer roditelji su spremni izdvojiti više novca za djecu ukoliko je vaš jelovnik dovoljno zanimljiv.